Labels Max-Results No.

Robocraft - Bina,Pandu dan PerangRobocraft adalah permainan video "free to play" iaitu game percuma untuk dimuat turun. Ianya sangat unik kerana tiada game yang menyerupainya pada masa kini dan ianya percuma!.

So harini aku akan review sedikit sebanyak tetang game ni,

First sekali, Robocraft ni sebenarnya game dia bina robot then masuk battle dalam match dengan player-player lain untuk mendapatkan "Robit" iaitu wang untuk membeli item-item dalam game.

Anda juga dibekalkan dengan pelbagai jenis bahagian bahagian untuk digabungkan dan dijadikan robot.Anda boleh membina robot mengkut kreativiti masing masing kerana tiada limit untuk design robot yang dibina.Di bawah ni saya sediakan gambar-gambar bahagian yang terdapat dalam game ni.
Terdapat empat jenis kategori bahan yang disediakan:

1)Chassis- iaitu bahan asas untuk membentuk robot anda seperti kiub-kiub dan rod untuk menyambung dan membentuk badan robot.
2)Movement- ini pula adalah untuk menggerakkan robot anda.terdapat 5 jenis pergerakan yang boleh dipasang pada robot anda iaitu tayar,tank track,ski,hover,wings dan rotor.
3)Weapon-senjata merupakan bahagian yang paling penting untuk dibawa ke dalam perlawanan.Sejata pula dibahagikan kepada 11 jenis iaitu Laser,Plasma,Rail,Nano,Aeroflak,Proto Seeker,LOML,Chain,Gryro Motar dan Tesla.
4)Special- ini pula adalah item-item bonus seperdi gadget dan perisai.
5)Cosmetic-manakala kosmetik pula adalah bahagian-bahagian untuk makeup rupa bendtuk robot anda.

Game ini juga mengandungi "colour palette" dimana pemain-pemain boleh mewarna robot mereka.4 warna asas disediakan iaitu putih,kelabu,oren dan biru mudah.Selebihnya anda memerlukan premium access untuk mendapatkan warna-warna premium seperti hitam,merah,kuning,hijau,pink,biru gelap,ungu,koko,kuning pucat,hijau terang,krim,dan pink muda.

Untuk gameplay pula, terdapat 6 jenis mode permainan yang boleh dipilih iaitu Battle Arena,League Arena(ranked),Custom Game,TDM,Play VS AI dan Brawl. Walau bagaimanapun, mode yang paling kerap dimainkan adalah battle arena dimana pemain-pemain perlu capture point point yang desediakan untuk melindungi Protonium core di base masing-masing.


Selain itu robocraft juga turut menawarkan "loot system" dimana pemain akan diberikan crate setelah selesai perlawanan. Crate akan mengandungi item-item yang boleh dibeli di store game robocraft tetapi ianya diberi secara percuma.Kesimpulanya robocraft adalah game yang terbaik bagi mereka yang menyukai permainan yang bergenre open world dan sandbox. Jika anda berminat anda boleh download robocraft dengan klik link di bawah.

Robocraft Website: http://robocraftgame.com/ Download di sini : http://robocraftgame.com/download/

Sekali lagi saya nak mintak maaf jika terdapat kesalahan ejaan dan bahasa dalam posting kali ini. Bye! and kita jumpa lagi dalam thread yang seterusnya.

Robocraft - Bina,Pandu dan Perang Robocraft - Bina,Pandu dan Perang Reviewed by Danial ADH on November 22, 2017 Rating: 5

Tiada ulasan:

Recent Posts

recentposts
Dikuasakan oleh Blogger.