Labels Max-Results No.

Pengalaman Beli Barang Di Bangood

Assalamualaikum guys, bertemu lagi kita harini dalam thread terbaru.

Ok jadi harini aku nak kongsikan pengalaman aku dan cara membeli barang dari China daripada Banggood ke Malaysia. Banggood ni adalah website jual beli direct daripada kilang di China. Maknanya tiada orang ke tiga dalam urusan jual beli. Satu lagi kelebihan Banggood ni adalah free shipping. Deangan setiap pembelian dari banggood akan ada pilihan free shipping  tidak kira lah harga barang tu mahal ke murah tapi dorang tetap sediakan free shipping.


Ni adalah barang-barang yang aku beli dari banggod.com  So far semua selamat sampai ke Malaysia.




















Bernda pertama yang korang perlu ada untuk shopping dekat site ni adalah korang perlu daftat akaun paypal untuk urusan pembayaran. Kenapa paypal? Tak boleh bayar guna kad debit/kredit ke? Ok ni soalan yang selalu orang tanya. Sebab utama tak digalakkan bayar guna kad debit/kredit adalah kalau korang nak refund or nak cancel order tu susah sikit urusan nak dapatkan balik duit korang. Lainlah paypal, refund je duit terus masuk wallet.



Bila korang dah order dan buat payment untuk barang korang tu, just tunggu item tu sampai dalam 20 hari lebih macam tu kalau guna free shipping. kalau korang nak item tu under 1minggu sampai malaysia korang boleh select shipping yang berbayar masa buat payment tu. Tapi aku still prefer free shipping sebab lambat-lambat pun sampai jugak. Bazir je duit bayar shipping.

Barang korang berada dalam packet hitam kecik macam ni untuk free shipping.Pos Malaysia akan hantar barang tu ke rumah anda bila item tu dah mendarat di Malaysia.

Sekarang ni korang boleh tengok semua paket-paket kecik barang yang aku order dari Banggood ni yang dah selamat sampai.


Ni dia jam yang orang jual 3x ganda lagi mahal kat shopee


Sekian guide aku yang tak berapa membantu untuk kali ni. Maaf kalau penulisan aku teruk sangat aku buat ni sebab nak vertify site aku, so terpaksa buat post bahasa bangku macam ni. Kalau ada apa-apa soalan pasal nak beli barang ni korang boleh cari aku dekat twitter.




Pengalaman Beli Barang Di Bangood Pengalaman Beli Barang Di Bangood Reviewed by Danial ADH on April 21, 2018 Rating: 5

Tiada ulasan:

Recent Posts

recentposts
Dikuasakan oleh Blogger.